Σχετικα με εμας

Ο Ιδρυτής

Ο Ηλίας Σαγιάς, BSc. CCRA, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στον φαρμακευτικό κλάδο το 2009. Κατάγεται από την Κύπρο και τον Λίβανο και ίδρυσε την ILIKOS Drug Development Solutions (ILIKOS DDS) το 2019 με σκοπό να συνδυάσει εξατομικευμένες λύσεις ανάπτυξης φαρμάκων με τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και συμμόρφωσης στην πλέον ανταγωνιστική κλίμακα τιμών. Σε όλη του τη σταδιοδρομία, ο Ηλίας αναλάμβανε θέσεις εξαιρετικά μεγάλης ευθύνης σε γνωστούς Οργανισμούς Φαρμακευτικής και Κλινικής Έρευνας. Εστιάζει στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης μέσω ερευνών "Απόδειξης ορθότητας της ιδέας" και έχει εμπειρία σε ευρύ φάσμα θεραπευτικών τομέων, καθώς και σε μελέτες που αφορούν μικρά ή μεγάλα μόρια. Έχει αποκτήσει δεξιότητες σε διάφορους κλάδους κλινικών ερευνών και έχει συνεργαστεί με νεοφυείς εταιρείες βιοτεχνολογίας, καθώς και με τις 10 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών.

Προφίλ στο Linkedin και Συστάσεις

Η ομάδα μας

Δρ. Στυλιάνα Μιραλλάη - Διευθύντρια Εταιρικής Ανάπτυξης
Ο Δρ. Μιραλλάη συνεργάζεται στενά τόσο με εσωτερικούς όσο και με εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς για τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την προώθηση ευκαιριών στρατηγικής ανάπτυξης. Απέκτησε το πτυχίο (2009) και το διδακτορικό (2015) της στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, συμβάλλοντας στην ανακάλυψη νέας χημείας των Ν'-αρυλβενζαμιδινών και στην ανάπτυξη υποψήφιων φαρμάκων για τη θεραπεία της β-θαλασσαιμίας (Μεσογειακή αναιμία). Η Δρ. Μιραλλάη κατείχε επίσης θέσεις αυξανόμενης ευθύνης ως μέλος του Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Επιστημών Υγείας και Ζωής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το 2016, βραβεύτηκε από το Ιρλανδικό Συμβούλιο Έρευνας με το διεθνές βραβείο “Government of Ireland Postdoctoral Fellowship 2016” για να διεξάγει έρευνα στον τομέα της Ιατρικής Χημείας στο Εθνικό Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας Γκόλγουεϊ εστιάζοντας στην ανακάλυψη νέων ετεροκυκλικών αντικαρκινικών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στο NUI Galway, συνέβαλε στη σύνθεση γλυκομιμητών και στην ανάπτυξη βιοδοκιμών. Το 2019 της απονεμήθηκε ο τίτλος της Επίτιμου Λέκτορα Έρευνας της Σχολή Χημείας του NUI Galway. Είχε σημαντική ακαδημαϊκή και διοικητική συμβολή στη Σχολή Χημείας, ως εκλεγμένη Εκπρόσωπος των Μεταδιδακτορικών Ερευνητών για τέσσερα χρόνια. Η Δρ. Μιραλλάη είναι επίσης πρέσβειρα STEM, προωθώντας ενεργά τις γυναίκες στα πεδία STEM μέσω της συμμετοχής της σε διάφορες δραστηριότητες. Εκτός από τη βαθιά ακαδημαϊκή εμπειρία, η Δρ. Μιραλλάη κατείχε επίσης ανώτερο διοικητικό ρόλο στην eHeterocycles Ltd, μία νεοσύστατη επιχείρηση εξειδικευμένη στην παραγωγή και προμήθεια ετεροκυκλικών χημικών ενώσεων, πλούσιων σε άτομα N, O και S. Παράλληλα με τις αρμοδιότητές της στην ILIKOS DDS, διατηρεί θέση Διδακτικού Υποστηρικτικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.


Μαρία Σαγιά - Διοικητικός Σύµβουλος και Γραμματέας
Η Μαρία διαθέτει πτυχία από ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, καθώς και πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Cyprus College. Ως Διοικητικός Σύµβουλος και Γραμματέας, η Μαρία εμπλέκεται στενά στη διοίκηση της εταιρείας, διασφαλίζοντας την κάλυψη των νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων, καθώς και την υλοποίηση των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

Οι συνεργάτες μας

AE Corporate Services
Η AE Corporate Services είναι μια φημισμένη πιστοποιημένη εταιρεία ορκωτών λογιστών με έδρα τη Λευκωσία, η οποία παρέχει λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διεθνούς φορολογίας, υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και ελεγκτικές και εταιρικές υπηρεσίες. Συνεργαζόμαστε στενά με τον ιδρυτή της AE Corporate Services, κο Ανδρέα Χαραλάμπους και την ομάδα του, προκειμένου να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμόρφωση με τη φορολογική νομοθεσία της Κύπρου, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομική θέση της ILIKOS.

Επιχειρηματικό Μοντέλο

Η ILIKOS είναι ο καρπός ενός οράματος για έναν νέο τρόπο παροχής λύσεων για την ανάπτυξη φαρμάκων: εξαιρετικά εξατομικευμένα, προσαρμόσιμα και με βιώσιμο κόστος. Στόχος μας είναι να προάγουμε τα θετικά αποτελέσματα της ανάπτυξης φαρμάκων συνδέοντας εταιρείες βιοεπιστημών με τις λύσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.

 

Εστιάζουμε στα εξής:

1) Παροχή βιώσιμων και ιδιαίτερα εξατομικευμένων λύσεων ανάπτυξης φαρμάκων σε βιοεπιστημονικές εταιρείες και Οργανισμούς Κλινικών Μελετών (CROs).

2) Αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης για την κάλυψη και την ανάπτυξη σχέσεων στην ΕΕ, την Αφρική και την Μέση Ανατολή.

3) Αξιοποίηση του κύρους της Κύπρου ως φημισμένου επιχειρηματικού κόμβου με αξιόπιστο δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για την προαγωγή της έρευνας και την παρουσίαση βιώσιμων ευκαιριών κλινικών δοκιμών σε Ασθενείς στη Μεγαλόνησο.

Γιατί να επιλέξετε την IILIKOS;

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι στην ανάπτυξη φαρμάκων και συχνά η μεγαλύτερη πρόκληση για τις καθιερωμένες νεοφυείς επιχειρήσεις ή της αναδυόμενες εταιρείες δεν είναι η εύρεση παρόχου αλλά η εύρεση του κατάλληλου παρόχου που θα απαντά στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Κάθε εταιρεία, είτε πρόκειται για μια νεοφυή επιχείρηση είτε για μια διεθνώς αναγνωρισμένη οντότητα, ακολουθεί τη δική της πορεία και, συνεπώς, πρέπει να αναζητά λύσεις με βάση τους συγκεκριμένους στόχους της. Έχοντας αυτό κατά νου, η ευελιξία, η δυνατότητα γρήγορης ανταπόκρισης και η ποιοτική εργασία καθορίζουν αυτά που προσφέρουμε κάθε μέρα!
 

Η λύση μας

Η ανάπτυξη φαρμάκων βασίζεται στην ομαδική εργασία, αλλά το υποψήφιο φάρμακό σας είναι μοναδικό. Στόχος μας είναι να εναρμονίσουμε την αξιολόγηση των αναγκών σας με τους πόρους και τους στόχους σας.

Τα χρονοδιαγράμματα, οι τάσεις του κλάδου, οι στόχοι ανάπτυξης και η στρατηγική εξόδου είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον σχεδιασμό των επόμενων σταδίων του αναπτυξιακού σας προγράμματος. Παρέχουμε διεξοδικές αναλύσεις για όλες τις επιλογές σας, ώστε να σας βοηθήσουμε να λάβετε την καλύτερη απόφαση.
Στόχος της ILIKOS είναι να γίνει ένας συνεργάτης που συμμερίζεται το ίδιο όραμα με εσάς. Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχουμε είναι να ενσωματώσουμε τις υπηρεσίες μας στη δομή της εταιρείας σας και να λειτουργήσουμε ως προέκταση της ομάδας σας.
Τα σημαντικότερα ερωτήματα που θέτουμε είναι τα εξής: τι μάθαμε και πώς μπορούμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς; Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και τις επιτυχίες της ανάπτυξης φαρμάκων.

Η τεχνογνωσία μας

Αξιολόγηση προμηθευτών και κλινική παρακολούθηση
100% Complete (success)
Διαχείριση
100% Complete (success)
Εταιρική και επιχειρηματική ανάπτυξη
100% Complete (success)
Δίκτυο εξειδικευμένων υπηρεσιών
100% Complete (success)